Ombyggnad till DCC av LGB 2085

Köpte en LGB 2085 på Ebay. Billigt och snabb leverans. Loket är analogt om har nu börjat konvertera till DCC. När allt är klart kommer lite bilder och beskrivning om hur jag gjort.
Nu är motorerna konverterade, dvs insolerade från räls och inkopplade via dekoder. Första försöket gick inte så bra. Det digitalsystem jag använde var gammalt och 4-siffriga adresser funkar inte. Men annat system så har nu loket sin nya adress. Något fel är det då systemet i normalläge stängs av. Troligen någon typ av kortslutning någonstans. Kan vara att kretskortet som sitter orginal fortfarande är inkopplat. Blir att koppla ur det och se om det blir bättre då.

Efter att en kortslutning fixats så får det duga inför premiärkörning om två veckor. Loket kan köras och ljudet fungerar. Kvar år belysning och rök. Med en Zimo MX695KV så finns många möjligheter med belysning. även stöd för nyare rökaggregat.
Provkörning hos Ingvar under en heldag. Fungerade perfekt och bra dragkraft. Loket bör få lite barlast så det kan dra lite last i backar utan att slira. Kanske ett halvkilo kan räcka.