Ombyggnad och justeringar

Efter lång tid med problem så har jag denna regniga dag lagt lite tid på att byta ut en växel och en korsningsväxel. Korsningsväxeln har ersatts av en vanlig korsning. Det hela fungerar nu bra utan stora problem. Kortvaraig kortslutningar på ett tåg. Troligen något vagnshjul som orsakar detta. Nu är det bara en växelmotor som måste kollas. Den lägger bara om åt ett håll.
Har också haft problem med en växel på mitt dolda uppställningsspår. Det visade sig vara en kontakt som spruckit. Jag använder en hel del 3-poliga kontakter som passar Rocos växlar. Den hade spruckit och gav därfär dålg kontakt. Växelnmotorn la växeln bara åt ett håll. Tyvärr så är den kvarvarande växelmotorn en Conrad motor och har inte Roco kontakt. Misstänker starkt att det är ett kabelbrott istället.
Men dessa problem lösta så bör det inte bli den massiva trafikkaos som varit i något år nu. Mer tåg kommer att rulla på lägsta våningen innan dom går upp till huvudbanan.

1 tanke kring ”Ombyggnad och justeringar

  1. Leif

    Då var en Conrad motor utbytt. Verkar helt otroligt att den “redan” har brakat ihop. Men nu går det i alla fall att köra på de flesta spår. Fortfarande så visas ett spår som upptaget fastän det inte är det. Läge att byta detektor. Den som sitter är hemmagjord och troligen alldeles för känslig.

Kommentarer inaktiverade.