Första signalen på banan

Första signalen nu monterad på anläggningen. Det innebär dock lite ändringar vad gäller dekodrar. Det går inte att använda LS150 utan jag måste ha LS110, och dom jag har används till växlar. Så det blir lite programmeringsjobb framöver. Hoppas att jag hinner koppla inte strömmen till signalen också innan helgen är över.

26 tankar kring ”Första signalen på banan

 1. Anonym

  Ser att du har “tving-uttagen” undertill vilket betyder att du kanske har skruvhålen i gaveln vilket betyder att du har spårläget prexis ovanför ;-)))

  140+200+140 = 480

  Men försök undvika HEL skiva. Tänk på ljud. Silikon på vissa ställen, kork som spårunderlägg eller skär upp runt där du lagt spår.

  Tänk nu på vad du skrivit för nu ska jag kolla dig VARJE DAG (och natt) !!!

  (jag har en likadan från den byggträffen som jag också tänkte få ihop till Gävle)
  Ser ut som en 480 med A och B läge. Vilket som är A eller B bestämmer du själv. Men hmmm…. vilket var parallellspårsavtåndet om det var det du tänkte? 57 mm?

  MVH Lycka till /Peter C

 2. Anonym

  Ja det går iallafall framåt.

  Ett tips: Det går att vänta med växelmotorer (de går att manövrera för hand, du såg väl Niklas) bara du tar upp hål under för växelstång/föraren.

 3. Leif

  Njet, kan inte vänta med motorer. Jag anänder Tilligs räls och deras växlar har inget läge som är låst. Just nu har jag motorer så att mina två normalspår kan fungera. Det är också målet inför Gävle om min modul skulle gå att använda.
  I morgon blir det Göteborg med en blixtvisit på Ikea för att skaffa kork. Det blir nog mer än ett paket. För här ska byggas mera i en framtid.

 4. Anonym

  Bara att gratulera Leif!

  Så svårt var det väl inte (fast du krånglade till allt genom smalspår och perfekt redan på första 😉 )

  Blir kul i helgen på Jvm i Gefle!

  /Peter

 5. lsj

  Fleninge, det var väl namnförslaget, har redan begärt anslag för utbyggnad. Och visst var det kul i Gävle. Både själva modulkörningen men också, kanske nästan det bästa, den sociala aktivitet som var. Ser fram till nästa 2-dagars träff någonstans i Sverige.

 6. Anonym

  lol
  Kul att se att du också börjat skruva lite. Skruva på nått ännu mera trim nu då när du ändå är på G
  Ett väghållningskit kanske 🙂

  mvh Ornet
  Corvette -75

 7. Leif

  Det är så här med dåligt 🙂 sällskap och att vara lättlrad. Men det ska bli kul och se vad som hönder.

  Väghållningskit? Men försvinner inte charmen då? I och för sig behövs nya bussningar i framvagnen. Då gama har tagit slut, mycket slut.

  Hoppas du fått i ordning på eran motor igen. Såg inte kul ut på dom bilder man såg i Corvette forumet.

 8. Anonym

  Jaha!!!
  Så nu är det trimmat, hörde av far min att den lät ganska rapp efter bytet av kamaxel.
  Men jag tycker att det är lite fegt bara för att jag åkte ifrån dig på mantorp (medans jag höll mig på vägen)! Får bli nya stötdämpare till nästa gång.
  /Niklas

 9. lsj

  Jodu, nu är det dags att flytta på sig när jag kommer. Man vet inte åt vilket håll bilen går i alla lägen:)

 10. Kjell

  Nu har det hänt! Leif har kört clubmästerskapet på Mantorp 2006.
  Vore intressant och höra angående tider på strippen nu och i jämförelse med tidigare år.
  Har hört från säker källa att det har gått bra, men kanske något halt på strippen

 11. Leif

  Maskinen returnerades igår, 2006-07-05, ungefär en vecka efter att dom hämtat den. Hämtade den idag i Stockholm på kontoret eftersom jag ändå skulle jobba. Hoppas kunna testa maskinen senare ikväll för att se om problemet är löst.

 12. Leif

  Nu har jag kört hårt med nätverket ett par timmar. Inga som helst problem längre. Men så hittade dom att det var ett DMA problem på moderkortet så det byttes ut. Tänk om DELL kunnat göra det från början. Aldrig mer att jag köper en ny DELL maskin.

 13. Kjell

  Låt det gå ett rengöringståg uti trädgården. På vintern kan du ha snöplog monterat så slipper du att skotta

 14. Anonym

  Hej Leffe
  Jag sitter nu hemma och grunnar på din Corvette, nu när du bara får cykla, då har du väl ingen nytta av bilen.
  Ge mig ett bra pris så kanske vi kan komma överens.

  Jag hoppas att du inte mossar igen nu när du inte kommer ut och ser andra mäniskor.

  Hälsningar från en som tänkte ta bilen til stan.

  Hasse S

 15. Kjell

  Att Niklas blev Clubmästare 2006 är bara att gratulera.
  Han gjorde en fin insats, och hade full kontroll både mentalt och över bilen.

  Undrar bara vart han tog vägen vid banrace-tävlingen??!!

 16. Anonym

  Tackar tackar!
  Under banracingen tränade jag lite på det kommande raktframåkandet.
  Träning ger färdighet som sagt!!!

  Niklas

 17. Anonym

  Grattis till bucklan och titeln distriktsmästare 🙂

  Mvh
  Clubmästaren -06

 18. Leif

  Försökte också att uppgradera RedHat V7 till FC6 men det gick inte. Efter uppgradering till RedHat V9 så fungerar det bra. Trolig orsak? Inte för att jag har belägg med tror bla RPM har ändrats en hel del under tidens gång. Hur som helst så gick det att uppgradera i steg.

 19. Anonym

  hej leif
  Har precis kört första turen i år också, extremt tidigt för att vara här.
  / fredrik Umeå

 20. Anonym

  Hej Leif!
  Länge sen sist! Tänkte bara höra av mig. Jag är skyldig dig ett stort tack för din support som du bistod med när jag började smyga igång mina digitaltåg i z-skalan! TACK! Jag har nyss kommit till skott och gjort en webbplats om mina tågprojekt som går sakta framåt. Sajten är anspråkslös och på intet sätt “klar”, men visar ändå lite vad jag pysslar med just nu. Du kanske vill kolla? http://www.hasseahlen.se

  Vore kul att få din mailadress igen. Jag sumpade den vid senaste datorlobotomeringen.

  Ha det gott! Hjärtliga hälsningar från Hasse Åhlén på Lidingö

 21. Kjell

  Hej!

  Tror att det är bättre med Corvette.
  Där är det aldrig några problem med cheva drev eller?

  mvh
  Kjell

Kommentarer inaktiverade.