ESU mobile control

För något år sedan köpte jag en ESU mobile control som var mycket prissänkt. Fortfarande dyr ändå. Den har inte varit så mycket använd utan tänkt för att användas utomhus. Men vilka sopor 🙁

Det får inte finnas mycket mellan sändare och mottagare. Räckvidden är dålig. Om man placerar sig så att hörnet på huset är i vägen så tappar man nästan garanterat kontakten.

Igår så slutade hjulet att fungera helt utan förvarning. Alla knappar fungerar dock fortfarande. Så det var bara att försöka leta fel. Då ser man något som jag tycker är ett konstruktionsfel. Enheten har två kretskort där kopplingen mellan korten är en liten stiftlist. Självklart så kommer lödningen att ge vika. Detta eftersom det inte fins någon möjlighet till rörelse mellan korten. Varför har man inte satt en flexibel kabel för? Då skulle man slippa det här.

Problemet nu är att det lilla kortet är fixerad i handtaget. För att kunna åtgärda problemet måste kortet lossas. Men det måste troligen fixeras igen efter reparation.

Kommer jag att skaffa mer ESU prylar? Tror inte det. Alldeles för dyrt och kvaliteten tycker jag inte stämmer med priset.