Installation av Tran SL80-2/DI dekoder, del 2

Äntligen så har det bytts lampor i loket. När man väl kommit på hur allt sitter ihop är det ett ganska enkelt och snabbt jobb. Inga verktyg behövs förrutom skruvmejsel för att ta loss kåpan.

När kåpan är lös så är det enklast att ta bort den svarta delen i fronten, multikontakten.Nu behövs inget våld utan bara lite lirkande för att demontera kretskortet dår lampornna sitter.

Plocka försiktigt bort det vita “rör” som sitter runt lampan. Därefter är det bara att ta bort glödlampan. Kan sitta lite hårt men är inte löss. Ersätt med ny lampa och sätt tillbaka det vita röret. Övre lampan är också bara att ersätta.

Hyttbelysningen är enkel att byta men kräver försiktighet. Lossa anslutningen från det centrala kretskortet. Dra försiktigt i glödlampan utan att dra för långt så att kabeln försvinner. Inte heller denna glödlampa kräver lödning.
Om kabeln försvinner är det bara att ta bort motorhuven. Delarna sitter endast fast med hakar och kan kräva milt våld för att få isär. Men var försiktig så att inge saker går sönder när altt väl släpper.

Då är det bara kablage till lampor kvar. Jag ska ha hyttbelysningen på separat funktion för att kunna tända och släcka. Helst vill jag även ha hel- och halvljus. Gärna så att toppstrolkastaren endast lyser vid helljus. Men det blir nästa del det.