IP-TV och erfarenheter

Det har strulat en hel del med TV sedan jag började med Viasat. Har igen felanmält om att bild försvinner och dekodern tycker att internet saknas. Bild kommer tillbaka om man ändrar kanal och tillbaka. Inte speciellt logiskt.

Dagens tips var att strömförsörjningen inte ska vara via grenkontakt. Klart man blir lite skeptisk men nu har TV’n fungerat felfritt i 2-3 timmar. Det var omöjligt tidigare. Möjligen att det funkade i 10 minuter i stöten.

Men det var inte lösningen i alla fall. Då jag vill få ett nät till ner till TV’n så har jag två VLAN för detta. Ett för mitt vanliga lan och ett för TV. Men det gillar inte boxen. Så nu är det kabel direkt från fiberboxen till TV boxen. Tur man har lite smarta WiFi prylar så dom kan hjälpa till och lösa problemet. Nu kan TV få internet via mitt LAN och även stereon.