Provkörning

Första testen med ett lok i helixen. Fungerar bra, lite räls som nog ska göras ren. Men fungerar bättre och bättre för varje passage. Växlar fungerar men lite jobb kvar. Manöverarmen måste kapas. Men det är en liten sak att göra. Det verkar som om polariteten blivit omkastad. Bara två kablar att flytta om så ska det vara löst. Nackdelen kan vara att det är ett högt ljud. Inget dämpande material mellan räls och underlag. Ska se om det går att dämpa plywooden på något sätt. Lite elektronik kvar att koppla in och testa av.

De nya Cobolt motorerna är ännu bättre än förra versionen. Tål högre spänning och har bättre kontroll av ändlägen. att motorn kan ställas i centrerat läge gör att de blir enkelt att installera med mindre efterjusteringar.

Mera tester är gjorda och nya problem funna. När man slarvar med kablage så straffar det sig senare. Måste gå igenom hela tredje våningens kablage. Även om det inte finns spänning i spåret där så blir det kortis vid provkörning mellan helix och nedre våning. Bara att gå igenom allt kablage igen.