månadsarkiv: november 2019

Nytt lok igen

Lite höstaktivitet hos MJ-Hobby i Stockholm. Har länge haft en önskan om ett ånglok med ljud. Nu har samarbete mellan Liliput och JECO resulterat i ett ånglok, det svenska E2 loket. Lite större än vad som tänktes från början men en fin modell. Nu är det inkörning och programmering som ska göras.

Nu väntar jag bara på att ljuddekodern ska komma så det blir lite ljud. Har nu en vanlig dekoder så jag kan köra lite i alla fall.

Skumt. Det sitter en ljuddekoder i visar det sig när jag kommer hem. Får se om MJ-Hobby hör av sig. Kan vara fel ljud kanske. Nu ska här testas lite i alla fall. Och inkörning är alltid bra.

Uppdatering: Har varit uppe hos MJ-Hobby igen då jag inte var nöjd med strömupptagningen. Det är skitiga hjul som är orsaken tycker dom. Det kan jag hålla med om. Men så byttes ljuddekodern ut också. Det var för E-loket som satt i och jag her E2. Ännu mer funktioner nu. Tur man kör med dator dör annars blir det svårt att hålla reda på alla funktionerna. Nu saknas bara rökaggregatet. Det hade dom inget hemma så det får vänta.