månadsarkiv: februari 2019

Tiden går, men inte tågen

Av en händelse så kollade jag lite i mitt fotoalbum utan någon speciell anledning. Så då kollade jag upp när helixen blev gjord. November 2015 så installerades den. Drygt 3 år sedan alltså. Kört lite idag och monterat två växelmotorer som släppt. Så det har inte varit någon aktivitet på länge i tågrummet. Men det fungerar ganska bra trots allt.

Ett par spår som behöver göras rena bara. Lite skumt i avkänningen i själva helixen också. Misstänker att det är feedback bussen som inte funkar. Kan vara en kabel som släppt. Hänger lite sladdar löst fortfarande och mycket saker på golvet där. Får kolla upp det.

Sen är det ett par växlar som bara lägger om åt ena hållet. Då har jag ingen ide om ännu för märkte det först när jag skulle sluta för dagen. Tror inte det är fel på motorerna, inte heller på dekodrar. Möjligen någon kabel som inte är bra.

Ska försöka göra lite mer nu när man inte jobbar längre. Borde finns några timmar över till lite hobbyverksamhet.

Mer NZ tåg

Blev några beök till i NZ på diverse tågplatser. Live steam är stort där men banor i nästan alla städer. Allt från stora till små. Vi besökte också Hamilton där det körs varje helg och den banan är stor.

I Napier finns Train World som är en numer ganska gammal bana. Bana och bana, det är flera anläggningar i olika åldrar och storlekar. Train World är den största banan. Öppet nästan varje dag och inte så mycket besökare. Men trevlig farbror som var där och pratade gärna om allt där.