Årsarkiv: 2019

Första stölden?

När jag kommer hem efter jul så saknas en fjärrbrytare och motorvärmarsladden. Är väl några ungar som varit framme hoppas jag. Är det någon myndig så lär ju de ungarna fortsätta i samma stil. Men nu är kameran justerad så att den kan se även det området. Man kan bli förbannad för mindre 🤬 

Ny brandvägg

Blev ett litet hårt paket till mig själv, en brandvägg. Ännu inte installerad men konfigurerad. Funkar hur bra som helst. Enkelt att sätta upp, även VPN med IPsec. Så nu kan min Linuxserver avlastas en del.

Besök i Hallsberg

Blev en liten snabb visit i Hallsberg för att titta lite på anläggningen där. Ett imponerande bygge med sin storlek men framför allt den detaljrikedom som är. Alla hus är ännu inte permanenta, men dom är på gång. Allt blir så stort när man bygger i skala. Inte mycket som är mindre eller kortare än det ska vara.

Såg så många detaljer som jag aldrig sett tidigare. Fanns äldre som gick med rullator men även rullstolsbunden som skulle åka färdtjänst. Hus har detaljer som att balkonger är inte bara tomma utan innehåller möbler. Att sedan godsbangården har fungerande “puckel” är kul att se. Många timmar säkert för tester och utveckling av bromssystemet.

Mer bilder i mitt bildgalleri.

Bra och trevlig leverantör

Har köpt ett antal datorer genom åren från Inrego. Snabb leverans och bra datorer har det varit. Min nuvarande laptop så packade hårddisken ihop på efter två år. Garanti är ett år så jag skaffade en SSD M2 disk från annat ställe. Fick problem att installationen inte ville boota som den skulle. Men bara att ringa supporten så kunde jag köpa en ny disk med Win10 Pro förinstallerat. Det är vad jag kallar service. Nu är det bara att vänta ett par dagar tills disken kommer. Tills vidare så kör jag Linux på datorn. Den installationen gick bra.

Nytt lok igen

Lite höstaktivitet hos MJ-Hobby i Stockholm. Har länge haft en önskan om ett ånglok med ljud. Nu har samarbete mellan Liliput och JECO resulterat i ett ånglok, det svenska E2 loket. Lite större än vad som tänktes från början men en fin modell. Nu är det inkörning och programmering som ska göras.

Nu väntar jag bara på att ljuddekodern ska komma så det blir lite ljud. Har nu en vanlig dekoder så jag kan köra lite i alla fall.

Skumt. Det sitter en ljuddekoder i visar det sig när jag kommer hem. Får se om MJ-Hobby hör av sig. Kan vara fel ljud kanske. Nu ska här testas lite i alla fall. Och inkörning är alltid bra.

Uppdatering: Har varit uppe hos MJ-Hobby igen då jag inte var nöjd med strömupptagningen. Det är skitiga hjul som är orsaken tycker dom. Det kan jag hålla med om. Men så byttes ljuddekodern ut också. Det var för E-loket som satt i och jag her E2. Ännu mer funktioner nu. Tur man kör med dator dör annars blir det svårt att hålla reda på alla funktionerna. Nu saknas bara rökaggregatet. Det hade dom inget hemma så det får vänta.