månadsarkiv: januari 2018

Trainspotting i Cambridge och Hamilton

Besökte två live steam banor, en i Cambridge och en i Hamilton. Tyvärr ingen trafik då regnskurar var utlovade. Men itne kom det något regn.

Var först i Cambridge. Banan ligger mycket nära campingen i en fin park. Banan var också fin och inte alls så stor som den i Hamlon.

Det blev också ett par bilder på riktiga tåg i Hamilton. En godsbangård ligger granne med live steam banan.

Högtalare till LGB loket

Mitt senaste LGB lok har jag ju digitaliserat. Men jag har inte haft någon högtalare som klarar dekoderns uteffekt. Har försökt att leta men det har inte gått så bra. Men nu under resan till NZ så fick jag tips av Terry om en teknikaffär. Så dit vi åkte för att bara kolla lite vad dom hade att sälja. Där fanns det prylar och grejor i massor. Det var en salig blandning av elektronik. Det fanns färdiga saker, byggsatser och rena komponenter. Riktigt häftig affär. Och mitt i allt ihop fanns högtalarelement. Stora rackare men också små. Det fanns en 50mm högtalare som klarade max 20W. Perfekt för jag behöver 10W.  Hoppas nu bara att den får plats någon stans. Som reserv plockade jag med en avlång högtalare också. Den får rum i pannan men pallar bara 5W. Kanske att man kan använda bägge? Ett projekt till inför sommaren att färdigställa.