månadsarkiv: oktober 2017

Hemautomatisering

Har under en tid använt mig av Telldus fjärrströmbrytare och sensorer. Fungerar ganska bra tycker jag under det dryga år som det använts. Tänder och släcker belysning både ute och inne. Kollar temperaturer i kyl och frys. Även luftfuktighet kan man läsa av. Systemet är så smart så att det vet när solen går upp och ner. Det gör att man kan styra till- och frånslag styrt på solens läge.

Då det är lite långt till garaget så har jag en repeater också i systemet. Den är nu flyttad då uttag för motorvärmare hade svårt att känna av signalerna. Det var lite osäkert om det skulle funka. Genom flytten så är sikten inte så skymd längre mellan repeater och brytare.

Tiden går

Oj, fem månader har gått sedan jag körde något tåg. Fungerade över förväntan. Inga konstiga stopp pga smutsig räls. Körde inte så mycket men det funkade. Något låter lite konstigt när ett tåg kör i tunneln. Tror något har flyttat sig och snuddar vid tåget.

Har inte uppdaterat Railroad & Co till V9. Kanske att jag gör det under våren. Som det känns nu kostar det mer än det smakar. Finns bättre saker att lägga pengarna på. Mycket landskap som ska göras.