månadsarkiv: januari 2016

En vecka kvar

Nu är det bara en vecka kvar till Carina och jag drar söderut. Känns inte alls fel att lämna snö och kyla blandat med slask. Kommer att blogga lite men det blir här.

Lite bilder från EMJK-RapidH0

Det händer lite på anläggning. Vissa delar har mer eller mindre kompletta landskap. Ofta är det rälsen som ska få ballast. Finns de som kan sådana saker som färger och former.

Nu är det mycket jobb att få till spårlägen och att det finns ström i växlar. Men det kommer att bli under våren. I kväll var det bra aktivitet fastän det var tänkt som körkväll sedan länge.

Ny kamera

DSC_0022_mod

Lätt modifierad bild

Panoramabild

Panoramabild

Köpte en ny kamera som jag leker lite med. Mycket finneser det finns nu för tiden. Tar en stund att lära sig allt men vem har brottom. Enkelt att få skapliga bilder. Att sedan Shotwell finns som kan ytterligare enkelt förbättra gör inget. Lite strul med programmet, framför allt på en Windows maskin. Men på Linux funkar det ok. Lite småstrul blev det i beställningen. Köpte två kameror, två objektiv och två SD kort. Tydligen lite svårt att räkna för bara hälften kom. Det löste sig 2-3 timmar efter att jag hämtat paketet. Inget snack, de erkände direkt att dom missat och nästa kamera snart hemma.

Lite mer ska testas och sedan kan det bli några bilder i galleriet.