månadsarkiv: augusti 2015

Mantorp 2015

Kul och trevlig helg på Mantorp. Bra väder hela helgen, kanske lite i varmaste laget när man körde.Växellådan funkade bra och även motorn, Behöver dock få lite mer varv i motorn. Undrar om jag inte ska ta munstycken från gamla förgasaren och sätt dit. De var större.

Fick en däckseparation på näst sista varvet i själva racet. Bättre än punktering och det var på raksträckan efter Mjölbykurvan. Så det gick inte så fort då. Blir att plasta lite till nästa år.

A Human Adventure

Klicka på bilden för fler bilder

Varit på utsällningen i Norrköping om bla NASA’s rymdfärder. Intressant som bara den. Mycket material både äkta och replikor. En del som visades har också varit i rymden. Nu fanns ingen raket i verklig storlek för dom är stora. Men delar av fanns som landningskapseln. Även en månbil fanns med.

Kapseln för astronauterna är mycket mindre än jag trodde de skulle vara. En kapsel var bara drygt 6m3 och där skulle tre personer få rum och samsas. Sen fans en del av rymdfärjan också. Klar skillnad på standard om man kan säga så. Mer utrymme och luftigare.

Med sig fick man ett kommentatorband. Genom att lyssna på det fick man lära sig ett och annat. Bla så fick ryssarna med sig vodka 🙂

Redo för KM på Mantorp

Med Kjells hjälp så är nu bilen klar vad jag vet för Mantorp. Elfäkt installerad och gick hur smidigt som helst. Även hjullager justerat, var lite glappt. så nu satsar jag på en bra och rolig helg. Även vädret verkar vara på bra humör.

GPS logger fungerar

Har nu testat min logger när jag var ute och åkte. Funkar mycket bra. Så det ska bli kul att uppdatera resebloggen när vi är där. Mer planer finns angående uppdatering men det får jag kolla mer på.

Det närmar sig

wpid-wp-1438670984812.jpgMantorp om knappt två veckor. Hjulinställning idag sen är det elfläkten kvar. Men det ska nog gå fort att få till. Har allt hemma. Får man hoppas att det blir väder som idag. Inte ett regn i sikte. Men det kan bli lite väl varmt att köra i.