månadsarkiv: augusti 2014

CCS KM 2014

Hemma igen efter en regnig helg på Mantorp Park. Inte kört så mycket då det regnat mest. Men har i alla fall testat bilen. Växellådan fungerar bra men behöver få ur mer varv ur motorn.

Höjdpunkten var att få åka med i en dragsterbil. Bra drag i en sådan. Synd bara att det var så dåligt fäste. Men sluthastigeten var runt 245km/h. Lite mer än man är van vid.

Finns en del saker som borde göras med min bil. Bussning i framvagn. Kontroll av ev vattenläckage. Och så måste motorn varva mer. 2000 varv till är önskvärt.

Trädgårdskörning

Vi hade en liten höststart med tågkörning hemma hos Ingvar. Traditionen bjuder på tåg, tågprat och grillning. Bra väder hela dagen. Inga problem att köra. Nu gäller det bara att få igång min bana också.

Dagen avslutades med test av Mickes nya vagn hemma hos Tage. Nog för att den banan är stor men lite problem var det att få plats med vagnen.

Nytt Arduino projekt

1409493143253

Har nu ett litet beställningsjobb åt kompisar. De håller på med agility och behöver kunna mäta tid på ett enkelt sätt.

Sensorer är de två små lådorna till höger. De stora siffrorna är inte klara ännu. Blir ytterligare kablage för att koppla in de. Så saknas en spänningsadapter. 9V-12V för att driva allt.