månadsarkiv: juli 2014

Bilen hemma igen

Tänk om man känt till Mange tidigare. Vad bra det skulle ha blivit då. Nu har han ordnat det som var problemet med oljekylningen. Han har också fixat det som var fel. Hade monterat fel startkrans vilket gjorde att det var obalans. Har kunnat förstöra en hel del lager i motor och växellåda. Nu är det normala vibrationer. Som att åka en ny bil. Så fick jag veta att det är fel bredd på fläktremmar. Förklarar varför det inte går att få bort allt gnissel.
Nu är det bara att ta bort startnummer, tvätta bilen och sen köra. Innan Mantorp ska ockå den nya förgasaren på plats.

Det är inte bara ett

Snart kan jag få tillbaka bilen. Farbror doktorn har nog jobbat hårt med den för att den ska bli i ordning. Anmäld och klar till klubbmästerskapet på Mantorp. Ska bli kul. Tänkte väl köra i alla fall hela strippen men också lite runt-runt. Blev bara 200m förra året sen var det klart. Inge kul och inte heller bra när det läcker lite olja. Inga mängder men hamnade rakt ner på avgassystemet så det rök rätt bra.

Första sändningen från Kina

Då var man en erfarenhet rikare. Första paketet av fyra har kommit från Kina. Visst, det  är billigt men det tar tid också. Enligt hemsidan ska det vara 7-15 dagar till sverige. Första kom efter tre veckor. Billigt och fraktfritt. Kommer säkert att köpa mer från Kina men då vill jag ha i alla fall en månad på mig innan jag behöver sakerna. Köper man i sverige så är det ett par dagar det handlar om. Men nu har jag i alla fall ett gäng reläkort att koppla till Arduino.

Fick mer saker igår. Ännu mer reläkort, Arduino Uno och en massa labbmaterial. Blir kul när man får tid att leka med alla saker. Ett paket till ska komma. Borde inte vara långt borta nu.