Årsarkiv: 2014

Ny växelmotor

Har beställt och fått hem några växelmotorer från signalsidan som jag vill testa. Cobalt heter de och är långsamtgående. Ett stort plus är att de också innehåller en DCC dekoder. Mindre än Tortoise motorn.

Först ut är att byta ut en Tillig motor. Jag har ett antal i den äldre utgåvan som inte är så roliga. Sen kommer en Conrad motor att bytas ut. Inget fel på motorn utan det är elektroniken om lagt av. Men eftersom den nya motorn har dekoder behövs inte några specialkomponenter för motordrivna växlar. Byggde jag nytt skulle det säkert handla om dessa motorer. Går även att ha switch direkt. Den är liksom färdigtänkt.

Läs mer

Hobbymässa i Älvsjö

Så mycket folk det kom. Stod säkert 45 min i kö för att komma in. Mycket rymligare än förra året. Många olika hobbys var där. Tåg, bilar, båtar och flyg. Något lite extra var 3D-skrivare. Börjar komma ner i pris nu. Men inte helt enkelt att göra ritningar. Krävs 3D för att det ska funka.

MJ-Hobby hade mässpris på bla Ma loket. 1000:- i sänkt pris så det köptes. Inte för att jag behöver ett lok till men det är läckert. väl hämma så hittar jag inte någon dekoder. Någonstans borde det finnas ett par stycken. Får väl lita vidare annars blir det inköp nästa helg. I så fall kan det bli ljud också.

Gävle 2014


Färgen har väl knappt torkat på denna nymålade T43. Blänker fint i solen.

Järnvägsmuseets dag 2014 med lite nya rutiner. Marknaden var utlokaliserad till Nynäs dit pendel gick hela tagen. En ångtåg och ett tåg med Y6:or. Fungerade bra. Inte för mycket folk på marknaden men fullt på alla tåg. Undrar om inte många bara satt och åkte fram och tillbaka.

F1200 i Södertälje

Så har man varit i Södertälje och tittat på F1200 som firar 100 år i år. Det är häftigt med ånglok. Mycket ljud och dofter. att en så gammal maskin fortfarande fungerar är inte dumt. Undrar om dagens tåg kommer att finnas om 100 år. Tveksam.

Stålande sensommarväder och ganska mycket folk som tittade.

CCS KM 2014

Hemma igen efter en regnig helg på Mantorp Park. Inte kört så mycket då det regnat mest. Men har i alla fall testat bilen. Växellådan fungerar bra men behöver få ur mer varv ur motorn.

Höjdpunkten var att få åka med i en dragsterbil. Bra drag i en sådan. Synd bara att det var så dåligt fäste. Men sluthastigeten var runt 245km/h. Lite mer än man är van vid.

Finns en del saker som borde göras med min bil. Bussning i framvagn. Kontroll av ev vattenläckage. Och så måste motorn varva mer. 2000 varv till är önskvärt.