Årsarkiv: 2013

Signaler, del IV

Då var signalerna på plats. Tre kvar i och för sig, en 5-sken och två 2-sken. All programmering klar och någon ugg dyker säkert upp. Ser bra ut men ett par signaler behöver flyttas. Men lite ska man väl ha att göra under julhelgen.
Lite filmer finns i fotoalbummet med signalbilder och monteringen.

Signaler, del III

Många signaler det blir. 22 stycken nu på plats, inkopplade och styrda. När det är klart blir det ca 30 stycken. Alla är från MJ-Hobbyexperten. Dekoder som används är LDT med SJ programmet. Lite klurande blir det fär att få Railroad & Co att hantera 5-skens signal. Programmet har direkt stöd för 4 signalbilder. För att få det att fungera har jag skapat extra signaler som triggas och hanteras av macrofunktioner. Likaså ställs signalen i rött efter att loket passerat signalen. Också lite extra programmering för att få till.

Historiskt i Flen

Bra väder för att titta på och fotografera lite. SKÅJ ute och åker igen. Denna gång mellan Flen och Katrineholm. Tänkt var att köra E2 men det blev ett S1 som dragare.

Signaler, del II

Äntligen har jag kommit igång att installera signaler. Lite ändringar kommer det att bli så mer signaler måste köpas hem. Några 2-sken ska ersättas med 3-sken. Vet inte om en 4-sken också ska finnas. Ska kolla upp det med lokförare vid tillfälle. Men många signaler kvar att installera och koppla in.
Första signalen på stationen på plats. Det är bara 12-13 st ytterligare att installera. Det kommer att ta en stund. Det finns ett par videofilmer som visar monteringen.
Ytterligare signaler installerade. Snart är södra utfarterna färdiga. Då kvarstår norra. Den är mycket värre att komma åt. Nu har jag problem med programmeringen igen. Kan vara att DCC signalen är för dålig på anläggningen. Blir att koppla om lite i veckan.
Läs mer

Hemma hos Ingvar

Så var mitt nya lok ordentligt provkört. Fungerade felfritt hela dagen. Nu är det bara att göra färdigt med elektroniken. En kul lördag hos Ingvar med tågkörning i hans trädgård. Ganska bra uppslutning. Jan fick också provköra sitt lok. Ett Piko som fungerade mycket bra.