Årsarkiv: 2011

MMM hos MJ Hobbyexperten

Blev ett litet snabbt besök hos MJHobby. MMM hade en lite utställning vilket börjar bli en tradition. Ett par nya moduler varav en har blivit en ny favorit. Helt fantastiska fåglar i mängder, alla gjorda av ägaren till modulen.

Järnvägsmuseets dag

En dagstur till Gävle för att gå på Sveriges Järnvägsmuseum. Riktigt bra höstdag med soligt väder och ingen blåst. Köpte väl inte så mycket på marknaden som var. Det blev bara några bilar.

Jeco Y6

Så var man lycklig ägare till Y6 med släpvagn och ostkupa. Kanonfina modeller, dock lite tunga att dra. Bara Y6 går hur fint som helst men med släpvagn blir det tungt. Troligen mycket lätt att åtgärda genom att justera strömupptagningen. Det är lite branta stigningar på min bana men det blir så när utrymmet är begränsat.

Jeco T43

Då är man ägare till 2 st Jeco T43. Kanonpris på dessa, endast 1995:- för bägge. Mycket billigare än så är nog svårt. Mycket enkelt att installera dekoder i loket. Bägge loken går mycket bra trots min dåliga erfarenhet av ESU saker. Vad gäller dessa dekodrar så är manualen i mitt tycke kass. Men ska nog få till det som jag vill innan jag ger upp.