månadsarkiv: oktober 2010

Nytt lok igen

Eftersom jag ändå var i Stockholm igår så gjordes ett besök hos MJ-Hobbyexperten. MMM var på plats och hade en liten bana som dom demade på. Pratade med några bekanta och det är alltid lika kul. Några för mej några nya moduler som såg riktigt bra ut.
Skulle igentligen bara köpa lite reservdelar till min Da. Men när det ändå är lite extra rabbater på saker så kom jag också hem med ett nytt lok, en HectorRail. Dekoder monterad och inkörning pågår. Efter det är det dags för lite programmering och konfigurering i Railroad & Co.

Lite häftigt

Det körs en hel del på maskinerna hemma. Bla annat ett verktyg från QNH-infrastructure. Fick en förfrågan från utvecklaren om han fick använda min site som referens. Självklart fick han det. Man måste väl lämna tillbaka något i alla fall till alla GPL funktioner som man använder.

Modelldag i Eskilstuna

Besökte Munktell museet i Eskilstuna för att ta lite foton. Kul utställning med måga modellbyggare. Många bekanta men också några nya. Det var bilar, båtar, flyg och tåg. EMJK hade byggt en modulbana. De har kommit ganska långt under den korta tid de hållit på. Stockholm Livesteam var också med och körde. Ångdrivna modellbåtar visades. Tyvärr inte i vatten. Men det är läckra byggen.