månadsarkiv: augusti 2010

Det blev lite körning

Trots allt så blev det lite körning i en trädgård i år. Hemma har det inte gått att köra. Väen var kall och regnig. Sommaren allt för varm när det var semester. Och hösten har väl inte varit så bra heller. Men hos Ingvar kördes det under dagen. Och i vanlig ordning så blev det problem. En av motorerna i mitt medtagna lok slutade fungera. Men så länge motorn fungerade så funkade loket bra. Så nu är det bara att beställa ny motor inför nästa år. Räknar inte med att kunna kära något hemma i år tyvärr.

Så funkar telefonen igen

Med nytt bredbandsmodem så fungerar telefonen igen. Det är väl en tre fyra veckor sedan den fungerade. Men så används inte telefonen speciellt mycket. Huvudsaken att bredbandet funkar. Man hinner inte mer än att installera modemet så börjar telefonen ringa.

Kanonhelg på Mantorp Park

Så var helgen på Mantorp slut. Har varit en kanonhelg med mycket banåka. Tyvärr var det lite bromsproblem så det tränades inte så mycket för min del. Vill ju spara bromsarna för tävlingen. Strippen var otoligt hal. Nyklistrad startplatta men efter den var det halt. Tur att det inte är mer kraft i maskin än det är.
Söndagens finaler gick i regnets tecken. Vi körde i år tre klasses, mer än 500 hästar, mindre är 50 och “Oldies”. Så det var några som inte villa köra. “Oldies” är en ny klass. Det är C1-C3 som får tävla där, dvs till och med årsmodell -84. Det var den minsta klasses men jämnast. Vi var bara två. Missade starten lite och låg hela tiden lite efter. Blev frånkörd på raken men åkte ikapp i korvorna. Kanske skillde en sekund vid målgpng. Över förväntan. Hoppas verkligen att man fortsätter att satsa på den här klassen.

Då är bilen nästan race klar

Nytt bromsok fram sedan några dagar. Nu är det också nya belägg på plats. Blev lite skillnad för nu hoppar inte bilen en halvmeter till höger om man bromsar. Drar nästan inte alls åt något håll. Men pedalen tar lite djupt fortfarande och känns lite svampigt. Läge att kanske lufta en gång till.