månadsarkiv: januari 2010

Massor med snö

Visst är det fint med snö men det finns ju gänser. Och kallt har det varit. Här körs det varken tåg eller bil numer. Det ska väl komma ännu mer snö i veckan. Eftersom snöskottning inte tillhör mina favoriter så är det lite knöligt även med vardagsbilen numer. De sista 15cm gjorde allt till en röra. Man får väl lungt och stilla bara vänta i tre månader på värmen.

MailScanner uppdaterad

MailScanner nu uppdaterad till senaste version. Inga problem funna så här långt utan mailen flyter på bra. Kundsiter kommer att ha egen inloggning till den domän som hanteras. Först ut är bjorklyan.se.

SWB Järnvägsknut

Kanonkul träff i Västerås med SWB. Lite kaffe och någon korv så man klara att prata med alla gamla bekanta. Har väl kanske inte hänt så mycket på banan vad man kan se. Men mycket rullande som man inte sett tidigare. Självklart några gamla trotjänare också.
Kvällen avslutades hemma med lite dekoderprogrammering av väns nyinförskaffade lok.

Nu funkar det med MJ-hobbys signaler

Äntligen har jag kommit överrens med LDT dekoder för signalstyrning. Mycket strul har det varit under resans gång. I ett sista försök så kopplade jag ihop ytterligare ett digitalsystem med bara dekodern som last. Då funkar programmeringen som den ska. Troligen är DCC signalen så pass förstörd på anläggningen att den inte duger för programmering. Hoppas bara att den duger i normal drift. Nu är äntligen den första signalen inkopplad och fungerande.
Läs mer