månadsarkiv: augusti 2009

Ny dekoder monterad

Äntligen så sitter det en ny dekoder monterad i dieselloket. Denna gång en Zimo MX069 som är utan ljud. I detta läge spelar det ingen roll då Zimo har bra kontaktering för allt kablage. Det blir lätt att byta om jag skulle få för mig det. Nu är det bara lyset kvar men där ska jag “leka” lite med sakerna för att få till lite kul belysning. Sen ska gräset klippas igen samt lite buskar.

Spårvagnens Dag

Det blev en liten blixtvisit till Malmköping för att dagen till ära fota lite spårvagnar. Bra väder och rätt tät trafik. Det som är lite synd är att man skulle vilja veta lite platser längs banan där man kan fotografera mera.

Intern körning

En intern körning som skulle vara med tidtabell och allt. Men det kanske blir på söndagen. Den hör lördagen var nog nytt rekord i ångsam uppsättning av banan. Hela lördagen gick åt att få ihop allt. Men det var lung och avslppnad stämning med mycket snack. Nu förtiden så träffas vi inte så många gånger per år så det blir mycket snack. Men det är som vanligt kul att träffa medlemmar. Inte så många den här gången men det blir ju lite mer att snacka om i stället. Hoppas att det funkar bra i morgon innan allt måste rivas igen. Ser fram mot Gävle med nya upptåg.

LDT dekoder

Så har man byggt den första LDT dekodern för att styra signaler på anläggningen. Allt utom en sak fungerar, programmering av adress. Skickade en fråga om mitt problem direkt till LDT och fick svar snabbt med lite varianter att testa. Tyvärr så löste det inte problemen. Så nu ska dekodern skickas för undersökning och ev reparation. Servicen har varit kanon från LDT och jag tror att snart lyser de första signalerna. Frågan är om jag ska köpa byggsats eller färdigbyggt till mina övriga dekodrar som krävs. Det är ju en viss prisskillnad att ta hänsyn till.

Bredbandsbolagets support

En eloge till supporten på Bredbandsbolaget. Nu när systemet är igång igen så säckar IP-trafiken ihop. Supporten svara snabbt genom tillbakaringning. Skruvar och donar och ber om att få ringa tillbaka. Och det gör dom!!! Flera gånger till och med under kvällen. Tyvärr så har inte problemet lösts till 100% men den kan också innebära att min upp-hastighet kan ha höjts något. Jag är ganska säker på att allt snurrar på normalt i morgon igen. Det är skillnad mot vad man har haft tidigare år.