månadsarkiv: juli 2009

Mekat lite igen

Dagen började med oljebyten och filter i motor och växellåda. Det får rum en hel del olja i en TH400. Sen över till Kjell. Här ska monteras HEI fördelare. Tur att man har så bra vänner för där är inget omöjligt. Efter en massa startproblem i vanlig ordning när det meckats så går maskin mycket bra. Länge sedan den gick så jämt och fint. Svarar bra på gasen också. Snabb kolla så verkar bränsleförbrukningen också minskat. Tidigare så var halsarna svarta i förganarn. Den soten är nu borta och det utan att göra rent. Kan man hoppas på 5dl mindre per mil. Men lite småsaker kvar att åtgärda innan Mantorp.

En lite annorlunda torsdag

En mycket annorlunda torsdag med mycket tåg i diverse storlekar. Allt börjar med ett litet meddelande från MMM om att ett besäk hos Modelljärnvägens Hus skulle göras. Eftersom jag tänkt göra det i alla fall så varför inte ihop med lite folk man känner. Vi blev rätt många, ett 15-tal. Läckert att se vad dom gjort där under en ganska kort tid. Besök där rekommenderas.

Efter några timmar så var det dags att åka ångtåg. I närheten finns Lennakatten som åktes. En skön färd i lummigt och grönt landskap. Koldoften spred sig lätt i vangar och i naturen. Returresan gjordes i en Y6. Kul att jämföra ljudet med Jecos modell.

Som avslutning på dagen blev det ett besök hos “UB”. Även han har tåg i trädgården. Kul att se lite hus och figurer också. Inte alls lika steril som min bana. Och så fick man se en “Shay”. En liten dröm att ha en sådan.

En kanondag. Att det kan vara så enkelt att få en lyckad dag. Och så var det precis så där lagom väder. Inte för varm, inte för kallt. Inte ens att det blåste för mycket.

Nyköpingshamn med CCS

Första onsdagen i juli så är det tradition att Club Corvette Sweden samlas i Nyköping. I år var det nära perfekt väder. Varmt, lagom molnigt och svag vind. Inte fullt så många bilar som jag trodde det skulle bli, runt 150 Corvetter. Lite svårt att ta bilder då det är så mycket folk som “är ivägen”. Och så var det hamburgare på det vanliga stället. Dom är det inget fel på 🙂