månadsarkiv: oktober 2008

Äntligen ett fungerande RA lok

Så är man en lycklig ägare tll Jeco RA lok. Mycket fint och väl fungerande. Har körts in och registrerats i Railroad & Co och kommer att dra 3 st NMJ 60-tals vagnar till att börja med. Hade igentligen bara beställt loket men i samband med MMM körningen hos MJ-Hobbyexperten så var det ett paketpris på lok och vagnar. Det var svårt att motstå.
Läs mer

Test med kameran hos Tage

Ett besök igen hos Tage. Tog ett fåtal bilder där jag testade lite med kamera för att se om man kan få mer korrekt färg på bilderna. Där var också ett gäng från Eskilstuna Modelljärnvägsklubb på besök. Alltid trevligt att möta andra likasinnade och se vad dom pysslar med.

Modelltåg -08

Lite bilder från årets körning på Sveriges Järnvägsmuseum med MMM. Det var även lite marknad i år. FNISS på plats, Olle Frykmo och Jörgen Edgar var där. Så mycket tåg var det.

Besök hos Lasse

Alltid kul att vara hos Lasse med hans anläggningar. 2R körs inte ofta så där har massor med jobb gjorts för att få det att funka. Banan är byggd för analog trafik men vi kör digitalt. Så alla växlar är strämställande. Det gör att vissa problem finns. Om en växel läggs om för tidigt så kan tåg stanna utan att det är meningen. 3R körs mer frekvent. Den anläggningen är fortfarande analog. Undrar om den görs digital någon gång, helt eller delvis. Men det finns en del lok och många är gamla och dyra att bygga om.

Bolinder-Munktell museet

Dagen började med ett besäk på Bolinder-Munktell museet i Eskilstuna. Ett massa traktorer från BM’s produktion en gång i värden. Där fanns även livesteam gänget från Stockholm som körde lite tåg. Kanske att det kan bli ett återkommande arrangemang, man kan alltid hoppas. Lite marknad var det också så jag köpte material för att försöka få till plattformar till min H0-anläggning.