månadsarkiv: juli 2008

Gallery uppdaterat

Så var galleriet uppdaterat med senaste version av applikationen. Denna gång är det V2.3 RC1. Räknar inte med några stora problem utan vill ha senaste säkerhetsuppdateringarna samt buggfixar. Sen har det kommit lite nya funktioner också. Mer detaljerad information på http://gallery.menalto.com/.

En dag på zoo

Ett besök på Borås zoo var ingen tokig sak att göra. En av de bättre djurparker jag varit på kan man nog säga. Många djur med ganska stora ytor att röra sig på. Och man såg också de arter som skulle finnas. Det negativa var vädret. Det ville liksom regna lite denna dag i Borås.

Sesongspremiär i trädgården.

Äntligen så har jag testat det seaste loket i min lilla samling. Köpt begagnat, digitalt och klart. Troligen ska det i alla fall bytas dekoder vad det lider. Ute så tycker jag att ljud är rätt häftigt. Det blir liksom inte så intensivt som inne.
Loket går mycket bra även fast rälsen ser ut som den gör. Måste nu ta tag i mina andra lok så att dom fungerar. Ett dekoder byte minst samt ett kugghjul som ska bytas.

Ombyggnad och justeringar

Efter lång tid med problem så har jag denna regniga dag lagt lite tid på att byta ut en växel och en korsningsväxel. Korsningsväxeln har ersatts av en vanlig korsning. Det hela fungerar nu bra utan stora problem. Kortvaraig kortslutningar på ett tåg. Troligen något vagnshjul som orsakar detta. Nu är det bara en växelmotor som måste kollas. Den lägger bara om åt ett håll.
Har också haft problem med en växel på mitt dolda uppställningsspår. Det visade sig vara en kontakt som spruckit. Jag använder en hel del 3-poliga kontakter som passar Rocos växlar. Den hade spruckit och gav därfär dålg kontakt. Växelnmotorn la växeln bara åt ett håll. Tyvärr så är den kvarvarande växelmotorn en Conrad motor och har inte Roco kontakt. Misstänker starkt att det är ett kabelbrott istället.
Men dessa problem lösta så bör det inte bli den massiva trafikkaos som varit i något år nu. Mer tåg kommer att rulla på lägsta våningen innan dom går upp till huvudbanan.