månadsarkiv: maj 2008

På tur med CCS distrikt Öst

Lordagens crusiing med Club Corvette Sweden distrikt Öst var kalas. Bra väder men lite kallt i luften.
Från Katrineholm åkte vi småvägar i de sörmlänska skogarna till Sparreholms slott. Två mycket fina museum finss där, ett bilmuseum och ett museum med jukebox. Helt fantastiska ned mycket saker. Blev positivt överraskad, hade aldrig trott att det var så bra skick på allt. Blir säkert fler besök där.

Uppdaterad server

Nu är servern också uppdaterad till Fedora 9, det var den sista maskinen att uppdatera. Uppdateringen gick relativt bra. Problem vid omstart men det åtgärdades genom att uppdatera en gång till. Denna gång med att skriva ny boot record. Några konfigurationer blev också modifierade men är nu återskapade via backup.

Vårmönstring, Haga Slott

Första gången på Haga Slott. Läckert läge med gott om parkeringsmöjligheter. Rätt mycket bilar men både nya och bekanta ansikten.
Bilen klarade resan mycket bra, inga som helst konstigheter. Det känns bra inför sommarmötet som går av stapeln i Sundsvall.

Roco SJ Litt. Da

Då är man en av många. Har idag hämtat mitt nyaste lok, en “Da” från Roco. Många har tyckt mycket, själv är jag mycket nöjd.
Monterat en Lenz Silver, ställt loket på programmeringsspåret för att göra små justeringar med JMRI. Loket har också kalibrerats med Railroad & Co så det kan ingå i körningar.