månadsarkiv: oktober 2007

Första signalen på banan

Första signalen nu monterad på anläggningen. Det innebär dock lite ändringar vad gäller dekodrar. Det går inte att använda LS150 utan jag måste ha LS110, och dom jag har används till växlar. Så det blir lite programmeringsjobb framöver. Hoppas att jag hinner koppla inte strömmen till signalen också innan helgen är över.

Efter lång väntan

Oj oj oj, det var länge sedan min H0 bana kördes. Men idag fanns lite tid över då jag inte varit i Stockholm. Det spar mycket tid.
Det har fixats lite sedan sist. En växel har reparerats. Rena skräcken för de flesta. En kurvväxel som inte ligger plant, i en tunnel men även lite S-kurvor för att det ska fungera. Spårläget har också justerats så nu är det nästan utan problem. Ska försöka köra rengöringståget någora varv så att spåret blir något renare.

Modelltåg -07

Lyckad helg i tågens tecken. MMM, FNISS, Olle Frykmo och GMJS hade moduleträff hela helgen på Sveriges Järnvägsmuseum i Gävle. Mycket tåg och många besökare.
Bilder i galleriet.

Bilen lastad med moduler

Nu är bilen lastad med så mycket skaer som det får rum. Ändå hittar man lite mer som borde med. I morgon så åker jag till Gävle för att vara med i Modelltåg -07. En av årets höjdpunkter för MMM.
Stor och häftig modulbana planerad av Seth. Brukar bli intressant körning. Ska också bli trevligt att träffa de andra deltagarna med sina anläggningar.

TGOJ verkstad i Eskilstuna

Tog lite bilder i Eskilstuna för att lära känna den nya kameran lite grand. Då jag inte vet om området är tillgängligt för allmänheten så blev det inte så många bilder. Såg ingen skylt om att det var avstängt så det kan bli fler beök i framtiden. Fanns bla en hel hoper med gamla bruna Ma som verkar förfalla.