månadsarkiv: juli 2007

“Öppen trädgård”

Stort tack till alla medverkande av årets “öppen trädgård”-körning. I år var vädret ganska ok. Några droppar regn men ingen större fara. Nya bekantskaper också i år, samt några som varit med förr.
N-skale rallarna ville prova på ordentligt och gjorde ett bra jobb med att göra banarbeten. Justering av spårläge etc.
Jerker provar sitt nyinförskaffade cirkuståg som gick mycket bra fastän det kördes i analogläge på DCC banan.

Växlar elektrifierade

Äntligen, efter några års väntan så har jag monterat DCC dekodrar till mina växlar. Det är Zimo MX82 för utomhusbruk. Lite knöligt att programmera adress via mitt Lenz system. Mycket räknande för att få det att funka. Nu ska bara Train controller justeras med korrekta adresser. Det är tänkt att i detta läge ändra växlar via dator.

Nu är man redo

Nu så går bilen på alla cylindrar. Det skanades säkert minst två tidigare i år. Nya tändkablar så nu låter och verkar allt bra. Justering av förgasare ingick också i dagens övning. Som vanligt är det Kjelle som råkar illa ut när jag inte fixar saker själv. Men nu är det gång i maskin, så nu väntar Mantorp.

El F-lok på besök

Peter var på besök med lite rullande material. Det blev lite provkört och programmerat. JMRI är kanon program för att läsa av och programmera dekodrar.
Jeco F-lok, Brimalm F-lok samt ett Trix ånglok. Alla fina men fungerar inget vidare på min bana. Små radier och lite sämre spårläge ställer höga krav på allt rullande.

Web server omkonfigurerad

Webserver omkonfigurerad för att hantera virtuella servrar. Detta gör att man ser servern som fler servrar. Enkelt sett att kunna skapa en ny server för annat innehåll. Nu finns två serverar definerade, den externa servern som funnits on-line sedan ett par år samt en ny som ska hantera lite interna speciella funktioner som tidigare gömts på standard servern.