månadsarkiv: mars 2007

En vecka på Tekniska Muséet

Första dagen av en vecka med MMM på Tekniska Muséet är avklarad. Stor och trevlig bana. Nu har även 3R-delen växt till sig. Många moduler och landskap på de flesta. Hoppas kunna ta lite mer bilder under morgondagen, onsdag och nästa lördag. Då även video visas från Gävleträffen så är det relativt mörkt i lokalen.
Mitt lilla H0e lok har fått bekänna färg. Efter dekoderinstallationen, Lenz Silver mini, så märks det att strömupptagningen behöver justeras. Tåget stannar till men börjar gå igen utan påverkan. Sådant kan orsakas av att dekodern inte får digitalsignal under ett kort ögonblick. Dekodern startar därför om. Lite irriterande men det kanske ska exprimenteras lite under morgondagen.
Efter att en Lenz Gold mini installerats då går loket mycket bättre. Tur att de finns N-skala rallare med i MMM för det är mycket trångt i det lilla loket.

Vårtecken

Årets första Corvette sågs idag på väg till jobbet. Tidigt i morse blev jag omåkt av en C4 i Stockholm morgonkö. Så lite piggare blev man i alla fall. Själv måste jag snart börja skruva så att bilen blir klar till besiktning, vårmönstring och racing på Malmby.

Mera nytt av Micke

En snabb visit på marknaden i Örebro resulterade i att det blev ett längre besök hos Micke än vanligt. Lite av de senaste skapelserna visades som T43 och två st RC, en svart och en grå.