månadsarkiv: oktober 2005

Gefle Dagblad, 2005-10-23

En vinnande modell

Leif Ekström från Gävle har sysslat med modelljärnvägar i 50 år. I går visade han och 30 andra upp sitt rekordbygge.
Foto: Leif Jäderberg

GÄVLE
Ge 30 svenska modelljärnvägsentusiaster tillräckligt med utrymme så kan de åstadkomma underverk. I helgen har de slagit svenskt rekord och byggt en 80-metersbana på järnvägsmuseet.

Läs mer

MMM i Gävle

En helt fantastik helg på Sveriges Järnvägsmuseum i Gävle. Många moduler och många medverkande. Det blev många besökare också. Ett magnifikt arangemang med VIP visningar.
Vi började bygga upp banan på fredag kväll. Folk droppade in när dom kunde. På lördagen gjordes de sista modifieringarna straxt efter att museumet hade öppnat. Sen var det körning i dagarna två. Tyvärr brakade kameran ihop så att det blev inte så mycket bilder. Två album skapades, ett för MMM modulkörningen och ett för visningen av GMJ banan.

Uppdaterat 2005-10-27
Artikel i Gefle Dagblad
Lite mer bilder av Robban

Uppdaterad 2005-11-06
Foton av Peter E

Mickes SJ T43 ombyggnad

Efter ett besök på tågmässan i Örebro så åker vi alltid hem till Micke. Helt underbara lösningar på problem den mannen har. En Lima T43 ombyggd till AC med hjälp av delar från ett Märklinlok. I detta fall en 3000. Bara fram med sågen och ta de delar som behövs. Om det fattas är det bara att göra. Men han får det att fungera.
Så tittade vi lite på hans senaste moduler som han gör. I egen standard naturligtvis. Även där är det mycket hemmabygge. Peco räls där han gör egen “punktkontakt” på löpande band. Och det är ingen lite modulbana han gör. Ska bli intressant att se den i drift någon gång.
Mässan? Inte så speciell men det blev en tysk krokodil för billig penning samt två av Roco’s senaste svenska personvagnar. Går att göra lite affärer där faktiskt.

Miniatur Wunderland, Hamburg

Miniatur Wunderland. Häftigt. Mycket häftigt.
Har precis kommit hem från Hamburg där målet var att besöka utställningen. Visst, två timmar i kö för att komma in var inte speciellt kul. Men det är grymt kul att se alla finesser och funktioner som laggts in i alla saker. Massor med bilder i galleriet.