månadsarkiv: september 2005

Historien om att bygga en modul

Denna story kommer att uppdateras under oktober månad nära nog dagligen.
Så har jag äntligen tagit tag i mitt modulbyggande. Vid senaste MMM mötet så lovade jag att ha en modul till Gävle träffen. Det är lite panikartat då den bara är en månad kvar. Samtidigt som det finns andra åtaganden som ska göras.
Här är berättelsen om min första modul, Västerås-standard med MMM rekommendationer.

Läs mer

MMM körträff

Undrar hur kul man får ha med kläderna på? Körträff i MMM är i alla fall mycket kul. Runt 50 moduler i olika status. Alla har samma intresse, spelar ingen roll om man är 2R eller 3R åkare. Många bilder blev det, av lite skiftande kvalitet.

Kamaxelbyte i Corvette BigBlock

Nu har vi börjat byta kam i Corvetten. Kjell är med för jag kan inget om sånt här. Det mesta har gått mycket bra. Lite överraskande är att kamdrivningen var mycket dålig. Kammen såg bra ut, inte alls speciellt sliten. Men nya kammen har lite andra tider och lyft.
Svängningsdämparen var helt slut. Så pass att den inte gick att ta bort i ett stycke. Gamla kammen verkar vara monterad 180 grader fel. Det är därför man inte kan ställa en grundtändning. Mycket verkar vara konstigt men vi kommer att få ihop allt vid nästa försök. För nu måste jag skaffa hem lite mer nya saker. Lite synd att vi inte kunde provstarta. Det är spännande och se vad denna lilla operation kommer att göra för motorn. Fortsättning följer…

Järnvägsmuseets dag 2005

Dagens stora begivenhet är avslutat. Mycket folk med en hel del olika inriktningar. Denna gång fanns även motorfordon av olika slag. Gamla motorcyklar, statliga fordon, till och med stock cars. Inte så mycket handlat men det blev 2 av Heljans 30-tals vagnar.
Länk till galleriet som vanligt genom att klicka på bilden till höger.

Många körhantag blir det

Börjar bli många hantag nu;) Förra lördagen så hade “Leni’s lek&hobby AB” en utförsälning från ett konkurslager. Helt underbara priser. Tänk om det var sådana priser i vanliga fall. Blev inte så många vagnar eller lok, bara en massa digitalsaker. Bla ett Lenz Set-100 plus LH90 hantag. Hittade också ett handtag från ESU som går via radio. Kommer att bli ett bra kompliment till min XPA.