månadsarkiv: juli 2005

Galleri omkonfigurerat

mencoder och mplayer installerat på server. Det ger möjlighet att få ut en bildruta som tumnagel i galleriet. Den ruta som genereras är efter 10 sekunder film. För att detta ska gälla måste alla miniatyrbilder återskapas.

Oooops, mycket trafik blev det

Det blev mycket trafik när jag la upp filmer från gårdagens körning. Första gången som det blev 100% uppströms. Ingen som klagat, dock. Kanske läge att varna för sådant i en framtid om det blir mycket filmer som är lite längre. Största filmen denna gång är runt 12MB.

Äntligen, efter minst 4 år…

Alla transformatorer nu i låda. Nu behöver man inte längre vara rädd för att få sig ett par stötar. Det har i och för sig aldrig inträffat men förr eller senare händer det.
En enkel plastlåda inköpt på Elfa. Till den skaffades också en kontakt med säkringshållare. Några hål att borra, en kontakt att montera. Det som saknas nu är kontakt så att “sockerbiten” kan tas bort. Den är för LGB-banan så där krävs en större kontakt.

Nyköpings hamn

En lyckad kväll i Nyköpings hamn arrangerat av Club Corvette Sweden. Nu är vi så många bilar att vi inte får rum på kajen utan är placerade ca 200 meter därifrån. Vi var i år runt 145 bilar. Vädret nära nog perfekt. Bilder finns i galleriet.