månadsarkiv: maj 2005

Server nu uppgraderat till Fedora Core 3

Uppgradering till FC3 gick bra. Det som bråkade var DNS i snudd på vanlig ordning. Orsaken kan vara att rpc.statd inte heller ville fungera. Detta är nu fixat och allt verkar fungera normal. En omboot ska göras och kommer troligen att ske i morgon. För att på rcp.statd att fungera to jag bort en fil på /var/lib/nfs/statd/sm.bak/ och problemet var löst.

Folkrace och tågkörning

Efter en hård dag i trädgården så är det dags att göra en summering av helgens aktiviteter.
Lördagen började med folkrace körning arrangerat av personalföreningen på jobbet. Mycket kul, men lite tråkigt väder. Vi körde på Strängnäs bana.

På eftermiddagen var det lite tågkörning hos Lasse. Trevlig bana där man kan köra ganska långa tåg. Banan används mycket sällan så det blir lite problem här och där. Den är också byggd för analog trafik så det är strömställande växlar etc.

Vårmönstring

Så var då Corvette tiden inne. Idag var det vårmönstring på Taxinge slott. Lite av en tradition inom klubben. Mycket bilar och folk. Bland annat fanns tre stycken C6:or. Tycker väl inte att dom är speciellt snygga men man vänjer sig säkert.

Uppdatering av Railroad&Co

Har nu installerat V5.5 av Railroad & Co. Ny licensnyckel också beställd. Kommer säkert under morgondagen. Det mesta med detta program går fort. Även konstiga problem löses snabbt. Buggar tar bara ett par dagar att få verifierade.