Årsarkiv: 2005

Höstmöte 2005-11-19

Ytterligare en trevlig lördag med MMM har gått till historien. Lite organiserad trafik då Urban gjort ett trafikspel. Funkade faktiskt riktigt bra. Var väl den yngre generationen som tyckte det blev lite lång väntan mellan varven. Men i vanlig ordning sköter dom sig riktigt bra.
Bilder i galleriet.

Nu går det undan :)

Efter lite justering av ventiler och tändning så blev det en liten åktur. Lite lamt trots allt. Bort med luftfilter. Nu jämrans, nu varvar det friskt. Någon stans mellan 500-750 varv/min mer än tidigare. Det handlar ju om anmäl väg såg det går inte att prova fullt ut, det får vänta till Mantorp Park nästa år.
110 på mätaren, trycker fullt och kickdown växlar ner och så bär det iväg. Det hände inte tidigare. Möjligen att kickdownen växlade ner men inte blev det något tryck i ryggen. Det här var kul, fruktansvärt kul. Stort tack till husmecken Kjell för all hjälp.

Ett litet problem dock. Nu måste jag åka modifierat i Clumästerskapet.

Äntligen startad

Efter en veckas försök så har Corvetten äntligen startat. Då kan man få kylvatten in i motorn igen. Men först måste alla vattenläckor fixas. Såg att det rann lite vatten under bilen. Det är väl någon slang som inte är fastskruvad i vanlig ordning. Så om 4-5 månader kan man ge sig ut på vägarna igen.
Läs mer

Gefle Dagblad, 2005-10-23

En vinnande modell

Leif Ekström från Gävle har sysslat med modelljärnvägar i 50 år. I går visade han och 30 andra upp sitt rekordbygge.
Foto: Leif Jäderberg

GÄVLE
Ge 30 svenska modelljärnvägsentusiaster tillräckligt med utrymme så kan de åstadkomma underverk. I helgen har de slagit svenskt rekord och byggt en 80-metersbana på järnvägsmuseet.

Läs mer

MMM i Gävle

En helt fantastik helg på Sveriges Järnvägsmuseum i Gävle. Många moduler och många medverkande. Det blev många besökare också. Ett magnifikt arangemang med VIP visningar.
Vi började bygga upp banan på fredag kväll. Folk droppade in när dom kunde. På lördagen gjordes de sista modifieringarna straxt efter att museumet hade öppnat. Sen var det körning i dagarna två. Tyvärr brakade kameran ihop så att det blev inte så mycket bilder. Två album skapades, ett för MMM modulkörningen och ett för visningen av GMJ banan.

Uppdaterat 2005-10-27
Artikel i Gefle Dagblad
Lite mer bilder av Robban

Uppdaterad 2005-11-06
Foton av Peter E