månadsarkiv: november 2004

Ombyggnationer

Just nu håller vi i Rapidho på med att bygga om banan lite. Mariefred flyttas för att kunna skapa lite andra tågvägar. Eftersom den delen är en egen modul så går det relativt enkelt. Några foton inlaggda i galleriet.

Det här duger inte

Varför finns det snö? Hela banan ligger under decimeter djup snö och jag har inget att ploga med. Som det är nu har jag inte heller tid att bygga en plog. Men det kanske skulle vara både kul och trevligt.

Billig styrenplast (plasticard)

Äntligen har jag hittat bra priser på plasticcard. Att köpa “Evergreen” kostar en mindre förmögenhet. Den plast jag hittat är 2mm tjock och levereras i 700×500 mm stora flak och vit till färgen. Duger alldeles perfekt till de peronger som jag nu ska göra. Har tidigare använt styrenplast också men höjden blev alldeles tokig. Nu blir det helt egen design rakt igenom.
Läs mer

Bildkvalitet i fotoalbum

Det har inkommit ett par kommentarer i fotoalbummet på bildkvalitet, inte helt utan orsak. Eftersom kommentaren är anonym så blir svaret här.
Varken kameran eller fotografen (undertecknad) är av bästa kvalitet. Kameran kräver mycket ljus för att bilderna ska bli skarpa. I den lokal som MMM mötet var, var ljuset ganska skumt. Vidare är det lysrör vilket inte heller bilderna är kompenserade för. Hoppas på bättre bilder vid nästa möte, preliminärt 4/12. Tanken med bilderna är att visa vad som händer och utvecklingen av modulverksamheten.
Bilder tagna av andra får gärna bidra. Registrera dej som användare så får du ett eget album att lägga lite bilder i, men då måste du maila mej om det.