månadsarkiv: augusti 2004

Ny skrivare installerad

Äntligen en billig färglaser som även kan skriva dubbelsidigt, Samsung CLP-500. Efter en del strulande så går utskrifterna riktigt bra nu. Ett problem kvarstår dock, hur ska man sätta upp en printerkö som alla interna maskiner kan använda? Som det nu är så kan utskrifter bara ske från min Linux workstation. Jag skulle behöva sätta upp en kö så att även Windowsmaskinen kan skriva ut.

Ändring av kablage

Nu har jag fått nog. Allt för mycket glapp i kablage har det blivit. All matning till digitalsystemet från transformatorer ska nu göras om. Gamla Märklintrafos ska tas bort. Eländigt dåliga kontakter till dem i alla fall.
Läs mer

Racing på Mantorp Park

Så var årets bästa helg över. Lördagen och söndag har bara varit racing med Corvetter på Mantorp Park. För arrangemanget står Club Corvette Sweden och är årligen återkommande. Bästa tid i år blev 14.25 sekunder, precis som förra året och mitt personbästa. Men bäst är naturligtvis banracing. Tyvärr är vi ganska få som åker finalen så det blir både standard och modifierad i samma lopp.

TågträffVi var ca 10 personer som samlades hemma för att köra lite tåg, grilla och prata. Ganska många tåg fick gå runt banan en hel del. Det blev en mix av europeiskt smalspår och amerikanska normalspår. Även lite längder på tåg provades. De är faktiskt starkare än man kan tro. Som alltid, ju tyngre lok, destå mer kan dom dra.
Läs mer