månadsarkiv: juni 2004

Åsknedslag orsakar driftavbrott

Ett åsknedslag i grannskapet gjorde att ADSL-modemet “brann upp”. Det vara porten mot internet som fick ta den stora smällen. Andra telefoner klarade sig. Nytt modem införskaffat men driftproblemen kvarstår.
Uppdatering:
Den nya uppsättnignen har nu varit i drift i ett dygn utan problem. Det är lite omboot som ska testas för att se att nätverk och DNS fungerar som det ska.
Läs mer

Tungt arbete idag

Idag kom kapmaskinen fram. Spåret måste passera en gångväg där stenplattor ligger. Gick faktiskt bättre än jag trodde att kapa plattorna. Största problemet var att ett par myrstackar fanns där. De är numer husvilla men hittar säkert ny boplats.
Naturligtvis kom jag inte så långt som jag hoppats under helgen. Regnet slutatde inte förrän på eftermiddagen.

Tages layout

Nu finns lite bilder från Tages layout i galleriet. Naturligtvis tog batterierna slut i kameran. Mer bilder kommer att laddas upp vid ett annat tillfälle. Bilderna är endast från ett rum så man ser inte alls hur stor anläggningen är. Bilden här visar endast det högra väggen i ett av rummen.

Automatisk blockering i brandvägg

Nu blockeras automatiskt de IP adresser som försöker bråka med min WEB server. Analys av loggfil där vissa kriteria krävs för att lagra infomation i databas. Databasen används sedan för att göra justeringar i brandväggen för att spärra ALL trafik från specifik IP adress. Informationen i databasen rensas med intervall för att ta bort spärrar. Detta då det är dynamiska adresser i första hand som orsakar problemet. Många verkar ha sin internetuppkoppling till för att orsaka skada hos andra.
Dessa adresser visas inte på siten, men det kan bli så i framtiden.

Lite mer gjort idag

Grävt ett par meter till. Lite nya bilder där en bild av hur jag tänkt anläggningen beskrivs finns i galleriet. Måtte det sluta regna snart så att man kan jobba lite effektivt.
Uppdatering 2004-06-25
Ungefär 3 meter till har nu gjorts. Det regnar 3 minuter, uppehåll i 30. Man blir ju aldrig klar om det ska fortsätta så här. Första elektriska kopplingen gjord. Min ide om hur jag ska göra fungerar så här långt. Skulle vara kul om man kunde göra 10 – 15 meter till innan helgen är över. Då har jag kommit fram till trappen och allt vad det innebär.
Läs mer