månadsarkiv: maj 2004

H0 bygge år 2003

Mest varit tågkörning. Det funkar ju bra, bara Railroad & Co som behöver finslipas. Har fortfarande problem med Tillig växelmotorer. Byter ut en så det går att köra. Feljusterat och plastdreven kan slitas ner. Måste hitta en bättre motor som inte kostar skjortan.
Läs mer

H0 bygge år 2002

Börjar bygga på min helix för att kunna bygga tredje nivån. Allt spårmaterial är Tillig. Själva helixen byggs utanför anläggningen, på golvet i “storstugan”. Bygget går bra men långsamt. Underlaget limmas ihop så jag kan inte gör så lång bit i taget. Men det ska bli max tre varv.
Läs mer

DCC problem

Ytterligare en gång har en Lenz enhet ändrat sin adress på egen hand. Denna gång är det en feedback modul, LR101. Detta gör att datorn inte känner av var tåget är med kortslutning eller krock som resultat. Enheten fick standardadress 65, skall ha 71. Många block på lägsta nivån som inte funkade. Tur att man inte har byggt in allt ännu.

8,5 ton med grus

Tage har precis varit och tippat av grus till LGB banan. 8,5 ton som ska köras ut. Galleriet kommer att uppdateras vartefter högen minskar.
Verkligen en god vän (fastän han kör Märklin själv) som vänligen hjälpt mej att få hem lite grus. Den högen borde väl räcka. Nu är det bara att ta fram den lilla trädgårdstraktorn och fortsätta. Men inte bara det, första gräva ur gräsmattan. Målet är att vara klar inom två månader.