Kategoriarkiv: Datorer

Ny brandvägg

Blev ett litet hårt paket till mig själv, en brandvägg. Ännu inte installerad men konfigurerad. Funkar hur bra som helst. Enkelt att sätta upp, även VPN med IPsec. Så nu kan min Linuxserver avlastas en del.

Datorstrul 🤬

En uppdatering av Windows10 gick åt pipan. Maskinen gick inte ens att boota. Har ingen Win10 CD för HP så det fick bli Win7. Men det går faktiskt fortfarande att uppdatera till Win10 Pro utan kostnad. Gick ganska bra att göra men eftersom det var en ominstallation så är det en massa program som saknas. Men det får installeras vartefter. Sicken finns fortfarande kvar så man kommer i alla fall åt data om det så skulle behövas.

Så nu ska Railroad4 uppdateras till Win10. Den maskinen är klonad om det skulle strula. Vad jag sett så är USB drivern för Lenz inte hel bra. Efter uppdatering så är det inte några problem med USB drivern. Känns bra så nu är det Win10 som gäller.

HTTPS aktiverat

Nu så ska https fungera till min hemsida, säker anslutning. Tills vidare kan man använda den gamla osäkra http. Omdirigering sker automatiskt om http anges till https.

15 år on-line

Vad tiden går i alla fall. 15 år sedan min server kom på internet. Då var det ADSL som gällde, nu fiber. Så visst går det snabbare men är det så mycket bättre 😉 Nu är det också fler servrar med mer funktioner. Skillnaden är nu att  jag inte längre satsar så mycket på att fixa och greja. Andra tider nu.

Nördigt, javisst

Har skaffat en ny Tellstick, nu en Tellstick ZNet V2. Så nu ska man kunna styra Znet enheter i framtiden. Supporten kopierade all data från gamla Tellstick till den nya. Hur snabbt som helst men alla inställningar. Har nu tagit bort enheterna från den gamla som ska stängas av. Kommer att flyttas senare.

En fördel med den här ska vara att den inte ska behöva Telldus Live för att händelser ska fungera. Har inte haft så mycket problem med det tidigare men ibland är det så att saker inte aktiveras eller deaktiveras när de ska.