Kategoriarkiv: Trädgårdsjärnväg

Årets körning hos Ingvar

En riktigt varm söndag, dryga 30 grader, så kördes det lite tåg hos Ingvar. En trevlig tradition inom klubben att vara där för att köra och prata tåg. Jag hade fått reservdelar till min mallet och monterade men då är det något annat fel. När loket ställas på spåret så blir det kortslutning. Så tillbaka till ruta 1 för att leta fel. Misstänker att det är något med dekodern.

Finns mer bilder i galleriet.

Lite tågkörning

Så har vi i EMJK-RapidH0 varit hos Ingvar igen och kört på hans bana. Nu är det bara han och jag som har tåg i den skalan. Men vi var rätt många där och det pratas mycket och inte bara tåg.

Mitt lok fick någon typ av problem. Det lastade systemet så hårt att det stängdes av. Så nu får det bli felsökning och reparation. Det som stör är att det blev i mitt tycke utan orsak. Får se vad det kan vara.

 

Högtalare till LGB loket

Mitt senaste LGB lok har jag ju digitaliserat. Men jag har inte haft någon högtalare som klarar dekoderns uteffekt. Har försökt att leta men det har inte gått så bra. Men nu under resan till NZ så fick jag tips av Terry om en teknikaffär. Så dit vi åkte för att bara kolla lite vad dom hade att sälja. Där fanns det prylar och grejor i massor. Det var en salig blandning av elektronik. Det fanns färdiga saker, byggsatser och rena komponenter. Riktigt häftig affär. Och mitt i allt ihop fanns högtalarelement. Stora rackare men också små. Det fanns en 50mm högtalare som klarade max 20W. Perfekt för jag behöver 10W.  Hoppas nu bara att den får plats någon stans. Som reserv plockade jag med en avlång högtalare också. Den får rum i pannan men pallar bara 5W. Kanske att man kan använda bägge? Ett projekt till inför sommaren att färdigställa.

Tågkörning hos Ingvar

Som traditionen bjuder så var det tågkörning i trädgården hos Ingvar igen. Alltid omtyckt bland medlemmar i EMJK-RapidH0. Inte så jättemånga som var där i ett perfekt väder. Solen sken och inte för varmt.

Filmade också lite den hör gången. Om det blev något som kan visas så lägger jag upp det senare.

Körning hos Ingvar

Mer bilder i galleriet.

Så har det varit körning hemma hos Ingvar i hans trädgård. Lite panikartat när vi kom för digitalsystemet hade slutat fungera. Efter säkringsbyte så var det igång igen. All körning gick bra men det var inte så mycket tåg på banan.

Det var rätt många som kom. Många för att fika, käka pizza och prata.

Måste försöka få fart på min bana. Får nog satsa på nästa år.