Kategoriarkiv: H0

Besök i Hallsberg

Blev en liten snabb visit i Hallsberg för att titta lite på anläggningen där. Ett imponerande bygge med sin storlek men framför allt den detaljrikedom som är. Alla hus är ännu inte permanenta, men dom är på gång. Allt blir så stort när man bygger i skala. Inte mycket som är mindre eller kortare än det ska vara.

Såg så många detaljer som jag aldrig sett tidigare. Fanns äldre som gick med rullator men även rullstolsbunden som skulle åka färdtjänst. Hus har detaljer som att balkonger är inte bara tomma utan innehåller möbler. Att sedan godsbangården har fungerande “puckel” är kul att se. Många timmar säkert för tester och utveckling av bromssystemet.

Mer bilder i mitt bildgalleri.

Mer NZ tåg

Blev några beök till i NZ på diverse tågplatser. Live steam är stort där men banor i nästan alla städer. Allt från stora till små. Vi besökte också Hamilton där det körs varje helg och den banan är stor.

I Napier finns Train World som är en numer ganska gammal bana. Bana och bana, det är flera anläggningar i olika åldrar och storlekar. Train World är den största banan. Öppet nästan varje dag och inte så mycket besökare. Men trevlig farbror som var där och pratade gärna om allt där.

Besök på Miniature Kingdom

Med tågkamrat L-G var jag i Kungsör igen för att titta på vad de åstadkommit så här långt. Måste säga att det går framåt ganska fort i alla fall. Stora planer de har som fortfarande håller.

Imponerande byggnader har dom. Inga små saker heller. Stadshuset i Stockholm, Kaknästornet och till och med Globen. Många andra också.

Stockholms Central tycker jag ser bra ut med typiska saker som man känner igen.

Avslutning får våren hos EMJK-RapidH0

En lyckad avslutning i vanlig ordning hos tågklubben. En ändring var att vi var hembjudna till Janne i år. Han har visat mycket av sin anläggning på Facebook men det blir annat när man får se i verkligheten. Helt otroligt att han får till så mycket på en relativt begränsad yta. Visserligen finns det lite hål i väggar lite här och där då anläggningen breder ut sig i flera rum.

Tur med vädret hade vi. Janne grillade för fullt i sin grillhörna. Den blev man lite avundsjuk på.

Bilder från anläggningen kommer senare.

Sommaravslutning hos EMJK-RapidH0

Så var det lite tågkörning hos Lars igen. Vi brukar vara där som sista träff innan sommaren. Tyvärr körs det inte så mycket på 2R-banan så den är det mycket fixande med. Men det fungerar alltid bra när vi kommer dit.

Lite mer tåg än vanligt som kördes. Sånt är kul. Inte så mycket att det blev problem utan allt fungerade som tänkt. Visst, någon knapp till någon växel som bråka.