Kategoriarkiv: Fotogalleri

Besök i Hallsberg

Blev en liten snabb visit i Hallsberg för att titta lite på anläggningen där. Ett imponerande bygge med sin storlek men framför allt den detaljrikedom som är. Alla hus är ännu inte permanenta, men dom är på gång. Allt blir så stort när man bygger i skala. Inte mycket som är mindre eller kortare än det ska vara.

Såg så många detaljer som jag aldrig sett tidigare. Fanns äldre som gick med rullator men även rullstolsbunden som skulle åka färdtjänst. Hus har detaljer som att balkonger är inte bara tomma utan innehåller möbler. Att sedan godsbangården har fungerande “puckel” är kul att se. Många timmar säkert för tester och utveckling av bromssystemet.

Mer bilder i mitt bildgalleri.

Årets körning hos Ingvar

En riktigt varm söndag, dryga 30 grader, så kördes det lite tåg hos Ingvar. En trevlig tradition inom klubben att vara där för att köra och prata tåg. Jag hade fått reservdelar till min mallet och monterade men då är det något annat fel. När loket ställas på spåret så blir det kortslutning. Så tillbaka till ruta 1 för att leta fel. Misstänker att det är något med dekodern.

Finns mer bilder i galleriet.

Mer NZ tåg

Blev några beök till i NZ på diverse tågplatser. Live steam är stort där men banor i nästan alla städer. Allt från stora till små. Vi besökte också Hamilton där det körs varje helg och den banan är stor.

I Napier finns Train World som är en numer ganska gammal bana. Bana och bana, det är flera anläggningar i olika åldrar och storlekar. Train World är den största banan. Öppet nästan varje dag och inte så mycket besökare. Men trevlig farbror som var där och pratade gärna om allt där.

Besök på Miniature Kingdom

Med tågkamrat L-G var jag i Kungsör igen för att titta på vad de åstadkommit så här långt. Måste säga att det går framåt ganska fort i alla fall. Stora planer de har som fortfarande håller.

Imponerande byggnader har dom. Inga små saker heller. Stadshuset i Stockholm, Kaknästornet och till och med Globen. Många andra också.

Stockholms Central tycker jag ser bra ut med typiska saker som man känner igen.

Race i Eskilstuna

En trevlig dag på Eskilstuna Motorsport Arena. Kanonbra väder, soligt men inte allt för varmt. Kul att se diverse bilar men alla lite äldre. Det var en testdag där bilarna är från -77 eller äldre.

Alla verkade ha kul. Blir ofta så när det inte är så jättemycket bilar. Kan tänka mig att det var 15-20 stycken som åkte runt. Allt mellan drifting och race. Verkar vara en lite knixig bana och egentligen gjort för gokart. Kan tänka mig att det skulle vara riktigt jobbigt med min bil. Inte världens bästa styrservo 🙂

Det lät som om att det skulle bli mer aktivitet nästa år, Hoppas verkligen att alla planer går i lås för det behövs att man relativt billigt men framför allt kunna ha kul på en bana i närheten.