Kategoriarkiv: Okategoriserade

1 år som pensionär

Då har det gått ett år sedan jag slutade jobba. Ett av mina bästa beslut jag tagit. Har inte saknat att åka till någon arbetsplats. Började ju med en lite semester i Nya Zeeland och sedan hem.

Det har funnits att göra hela tiden. Men det är ju inte alltid jag gjort något. Carina och jag har tagit det rätt lugnt. Åkt och fikat ibland, ut och ätit något gott. Sen har vi börjat släktforska. Det har varit både kul och intressant.

Får se vad 2020 har att erbjuda.

Första stölden?

När jag kommer hem efter jul så saknas en fjärrbrytare och motorvärmarsladden. Är väl några ungar som varit framme hoppas jag. Är det någon myndig så lär ju de ungarna fortsätta i samma stil. Men nu är kameran justerad så att den kan se även det området. Man kan bli förbannad för mindre 🤬 

Bra och trevlig leverantör

Har köpt ett antal datorer genom åren från Inrego. Snabb leverans och bra datorer har det varit. Min nuvarande laptop så packade hårddisken ihop på efter två år. Garanti är ett år så jag skaffade en SSD M2 disk från annat ställe. Fick problem att installationen inte ville boota som den skulle. Men bara att ringa supporten så kunde jag köpa en ny disk med Win10 Pro förinstallerat. Det är vad jag kallar service. Nu är det bara att vänta ett par dagar tills disken kommer. Tills vidare så kör jag Linux på datorn. Den installationen gick bra.

Nytt lok igen

Lite höstaktivitet hos MJ-Hobby i Stockholm. Har länge haft en önskan om ett ånglok med ljud. Nu har samarbete mellan Liliput och JECO resulterat i ett ånglok, det svenska E2 loket. Lite större än vad som tänktes från början men en fin modell. Nu är det inkörning och programmering som ska göras.

Nu väntar jag bara på att ljuddekodern ska komma så det blir lite ljud. Har nu en vanlig dekoder så jag kan köra lite i alla fall.

Skumt. Det sitter en ljuddekoder i visar det sig när jag kommer hem. Får se om MJ-Hobby hör av sig. Kan vara fel ljud kanske. Nu ska här testas lite i alla fall. Och inkörning är alltid bra.

Uppdatering: Har varit uppe hos MJ-Hobby igen då jag inte var nöjd med strömupptagningen. Det är skitiga hjul som är orsaken tycker dom. Det kan jag hålla med om. Men så byttes ljuddekodern ut också. Det var för E-loket som satt i och jag her E2. Ännu mer funktioner nu. Tur man kör med dator dör annars blir det svårt att hålla reda på alla funktionerna. Nu saknas bara rökaggregatet. Det hade dom inget hemma så det får vänta.

Nu har det hänt

Då har jag lämnat ifrån mig “pipen” som jobbat bra i ett par år. Inga större fel förutom att alla bromsskivor var slut inför senaste besiktningen. Bra mekaniker som bytte alla och kostade varken ben eller arm. Billiga delar har det varit till den bilen. Tack och hej för tiden som var.

“Ny” bil nu. En hybrid. Ska bli spännande och se hur det ska gå. Bara att starta bilen är en upplevelse. Bara trycka på knappen och sen kan man köra. Men det hörs inte ett ljud. Det är elmotorer som går igång först. Så det lär nog ta ett tag innan man lär sig det och det känns normalt.