Författararkiv: Leif

Tågfixardag

Länge sedan man varit så länge i tågrummet. Körts en hel del. Bla så har en del scheman justerats och rättats. Körhandtag som krånglar har rengjorts. Mycket oxid blir det på 3-4 år. Enkelt att bara torka av kretskortet och det fungerar mycket bättre.

“Lånad” bild feån Svenkst MJ Forum

En del lok som är lite dåliga på strömupptagning har fått rengjorda hjul. Samma sak där, oxid i massor. När det inte körs något så slits det inte heller.

En växel som inte läggs om ordentligt kvar att fixa och en växel som inte motorn för på sig alls. Blir nog morgondagens fixande. Har också börjat titta på bangården. Steg ett är att rensa. Gäller att hitta spåren 😉 Har ett antal växeldekodrar som kan programmeras och installeras. Sen ska det också fixas ström till de spåren. Nu har jag inte bestämt mig om det ska vara avkänning på spåren eller inte. En del ska ha så att datorn kan hantera några spår.

1 år som pensionär

Då har det gått ett år sedan jag slutade jobba. Ett av mina bästa beslut jag tagit. Har inte saknat att åka till någon arbetsplats. Började ju med en lite semester i Nya Zeeland och sedan hem.

Det har funnits att göra hela tiden. Men det är ju inte alltid jag gjort något. Carina och jag har tagit det rätt lugnt. Åkt och fikat ibland, ut och ätit något gott. Sen har vi börjat släktforska. Det har varit både kul och intressant.

Får se vad 2020 har att erbjuda.

Första stölden?

När jag kommer hem efter jul så saknas en fjärrbrytare och motorvärmarsladden. Är väl några ungar som varit framme hoppas jag. Är det någon myndig så lär ju de ungarna fortsätta i samma stil. Men nu är kameran justerad så att den kan se även det området. Man kan bli förbannad för mindre 🤬 

Ny brandvägg

Blev ett litet hårt paket till mig själv, en brandvägg. Ännu inte installerad men konfigurerad. Funkar hur bra som helst. Enkelt att sätta upp, även VPN med IPsec. Så nu kan min Linuxserver avlastas en del.

Besök i Hallsberg

Blev en liten snabb visit i Hallsberg för att titta lite på anläggningen där. Ett imponerande bygge med sin storlek men framför allt den detaljrikedom som är. Alla hus är ännu inte permanenta, men dom är på gång. Allt blir så stort när man bygger i skala. Inte mycket som är mindre eller kortare än det ska vara.

Såg så många detaljer som jag aldrig sett tidigare. Fanns äldre som gick med rullator men även rullstolsbunden som skulle åka färdtjänst. Hus har detaljer som att balkonger är inte bara tomma utan innehåller möbler. Att sedan godsbangården har fungerande “puckel” är kul att se. Många timmar säkert för tester och utveckling av bromssystemet.

Mer bilder i mitt bildgalleri.